Een eigen webshop

Een webshop kies je niet op prijs. Die fout hebben al te veel ondernemers gemaakt. Een goede webshop volgt jouw bedrijfsproces en nooit andersom. Je vergeet die lage prijs heel snel als je elke dag onnodige kosten maakt door een werkwijze die niet bij je past.

Als je online producten en diensten verkoopt, is je webshop een kritisch onderdeel van je bedrijf. Daar mag je geen risico's mee nemen.

Je zult al snel merken dat een standaard-webshop zeker een oplossing kan zijn voor eenvoudige leveringen aan consumenten. Maar daar houdt het wel mee op. Dutch Height ontwikkelt webshops die zich aanpassen aan de groei van je organisatie. Waar standaard-shops een plafond hebben, behoud je bij ons alle flexibiliteit.

Webshop: belangrijke aandachtspunten

Wanneer je een webshop overweegt, denk dan al vóóraf goed na over je behoeften. Dat bespaart je veel kosten en ellende. Dutch Height komt samen met jou tot de juiste uitvoering. Een checklist krijg je hier al van ons:

 • Content beheer: Om je aanbod actueel te houden en snel aan te kunnen passen, zonder kennis van programmeren, is een goed CMS (Content Management Systeem) essentieel;
 • Responsive en adaptive: Je wilt dat je webshop goed leesbaar is op elk schermformaat (laptop, tablet, telefoon). Maar je wilt ook dat op een kleiner scherm meteen de belangrijkste onderdelen van je pagina in beeld komen;
 • De diversiteit van je producten: Heb je veel uitvoeringsmogelijkheden, accessoires, maten, afmetingen?
 • Informatievoorziening: Welke informatie wil je geven aan je klanten? Wil je bijvoorbeeld een productvergelijker aanbieden?
 • De betaalmogelijkheden: Welke betaalmiddelen wil je accepteren? Lever je aan het buitenland? Wil je meerdere valuta accepteren? Moet je webshop dan meertalig zijn?
 • Wie zijn je klanten? Bedrijven (B2B), Consumenten (B2C) of beide?
 • Hoe ziet je logistieke proces eruit? Welke begeleidingsmails wil je sturen? Hoe regel je retouren?
 • Koppelingen: Haalt jouw webshop gegevens uit een logistiek pakket? Denk aan voorraad. Vormt je webshop basis voor facturen vanuit je boekhoudpakket? Wil je een koppeling met een direct mailing oplossing, zodat je gepersonaliseerd nieuwsbrieven met aanbiedingen kan sturen?
 • Vindbaarheid: Denk goed na over bijvoorbeeld je content, social media en beveiliging.

Bekijk vooraf zeker een aantal bekende webshops voor inspiratie. Bedenk daarbij meteen dat dit geen van alle standaard shopjes zullen zijn. Maar ja, jouw bedrijf is ook niet standaard, toch?


Webshop: ontwikkeltraject

Wanneer je met ons in zee gaat, kiezen we samen een duidelijk pad dat we volgen naar een resultaat met echt toegevoegde waarde voor jouw business.

 1. We bespreken eerst jouw functionele behoeften of jouw programma van eisen, dat als input fungeert;
 2. Het resultaat vertalen we in een functioneel ontwerp (FO);
 3. Aan de hand van het FO gaan we de webshop bouwen en configureren;
 4. Aan de hand van de geboden functionaliteit, gaan we alles grondig testen;
 5. Is de webshop gereed dan volgt oplevering en instructie over gebruik van het CMS;

Kies je ervoor zelf je content te bedenken, uit te werken en het CMS ermee op te bouwen, dan krijg je de webshop leeg opgeleverd. Wil je meer bezoekers? Zorg dan voor actuele content. Het "hoog in de Google-ranking komen" is zeker geen kwestie van een technisch trucje! Wil je het echt goed doen, tijd besparen en je focussen op je klanten en eigen vaardigheden? Dan verzorgt Dutch Height dit hele proces zeer professioneel.

Kosten van een webshop

Voor een beperkt budget een mooie oplossing.

Een webshop hoeft niet duur te zijn. Maar je moet bereid zijn er wat budget voor reserveren. Een maatwerk webshop, afgestemd op jouw bedrijfsvoering, heb je al voor ongeveer € 10.000,- Een webshop met uitgebreidere functies, meer beheermogelijkheden en koppelingen blijft in de meeste gevallen onder de € 20.000,- Moet het heel uitgebreid of heb je speciale eisen, dan kan het hoger uitpakken. Je kunt zelf je content schrijven. Dat is wel een vak apart. Laat je dit door Dutch Height verzorgen, dan heb je er weinig omkijken naar. Dutch Height ontzorgt je ook hier van A tot Z.

Support en onderhoud

Een webshop is geen eenmalige actie. Hij moet snel zijn, altijd en overal beschikbaar, actueel en vooral veilig. Misschien werk je al samen met een datacenter waarin andere applicaties draaien. Je kunt je webshop daar gerust hosten. Dutch Height verzorgt dan updates en levert functioneel support. De beschikbaarheid (uptime) en de snelheid hangen verder af van de afspraken die je met het datacenter hebt.

Dutch Height zelf biedt eveneens ruime en complete oplossingen voor hosting. Het voordeel is dat je alles in één hand hebt met ultra korte communicatielijnen. Snel, veilig, hoge beschikbaarheid-garanties en tegen uiterst scherpe tarieven.

In een SLA maken we hierover samen afspraken.

Direct aan de slag?

Neem contact op! Wij maken graag een vrijblijvende afspraak om met u de mogelijkheden door te nemen.