Wat doet maatsoftware?

Software helpt je met tijdrovende, saaie of nauwkeurige processen met veel data. Wat zou dat voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Laat Dutch Height eens meedenken. Wij ontwikkelen software op maat die perfect passend binnen jouw werkprocessen en bedrijf. Software die vervelende en tijdrovende handelingen uit handen neemt, draagt bij aan een betere werksfeer. Mensen doen weer waar ze goed in zijn en de kwaliteit van de output neemt toe. Daar profiteer je niet alleen van als werkgever! Vooral je klanten zullen het merken aan snellere en kwalitatief betere dienstverlening.

Heb je het gevoel dat zaken efficiënter kunnen? Dutch Height neemt die processen graag onder de loep. In een korte business analyse brengen we het proces in kaart en beschrijven we de gewenste of ideale situatie. Voor de ontstane "gap" onderzoeken we een softwarematige oplossing.

Een onderdeel van je organisatie

Software kan veel voorkomende processen automatiseren, werknemers helpen en ontlasten bij eentonig en geestdodend werk. Die software is extra personeel, wordt nooit moe, maakt geen fouten en hoeft niet op vakantie. Hierdoor is de investering in maatsoftware al vrij snel een hele zinvolle. Onze maatsoftware vormt een integraal onderdeel van je organisatie.

Mogelijkheden

Bij software gaat het over het verzamelen, verwerken, manipuleren, analyseren en tonen van data. De data kan uit veel bronnen worden verzamelt, denk aan klant input, medewerkers, sensoren of koppelingen. Deze data kunnen we manipuleren, analyseren of monitoren om deze vervolgens overzichtelijk te tonen of te delen. Uiteindelijk draait elk bedrijfsproces om data en daarom kunnen we elk bedrijfsproces digitaliseren en/of automatiseren. Software kan worden ontwikkeld voor vrijwel elk device, zowel lokaal als online.

Een mooi voorbeeld van een te digitaliseren proces is de volgende case:

Een monteur kan zijn planning zien via een tablet. Wanneer hij op locatie is, kan hij belangrijke documentatie en informatie snel vinden. De klantgegevens worden automatisch gekoppeld aan zijn planning. Als hij artikelen gebruikt, worden deze automatisch geregistreerd. Samen met zijn tijdregistratie wordt er een factuur opgemaakt. Deze is direct op kantoor beschikbaar en wordt ingeboekt middels een koppeling met het boekhoudpakket. Zodra de monteur naar zijn volgende afspraak rijdt, heeft de klant de factuur al in de email.

Op kantoor kunnen de medewerkers van de planning realtime zien waar de monteurs zich bevinden zodat de dichtstbijzijnde monteur naar storingen kan worden gestuurd. Wanneer de planning, door bijvoorbeeld uitloop van werkzaamheden, verandert kunnen klanten automatisch geïnformeerd worden.

Voordelen van software op maat:

De voordelen voor jou en je klanten:

 • Geen fouten meer door handmatig gegevens overnemen;
 • Sneller betaalde rekeningen;
 • Een hoger serviceniveau naar je klanten.

Je ziet, je kunt veel zaken, slim automatiseren. Zeker voor processen die veel gebruikt worden realiseert je al snel forse besparingen. Dit kan je direct maar natuurlijk ook in kleine stappen doen.

Koppelingen

Maatsoftware hangt echt helemaal af van jouw situatie. Het kan gaan van een klein stukje software tot en met een volledig bedrijfsproces. Ga er vanuit dat je vanaf enkele duizenden euro's al een zinvol stuk software hebt.

Maatsoftware: het ontwikkel traject

We vinden het belangrijk dat het ontwikkeltraject transparant is en dat je ziet waarom en wanneer we wat doen. Bij complexere of uitgebreide maatsoftware, kiezen we daarom voor een "agile" ontwikkelproces en werken we met deelopleveringen van stukken testbare software. Zo is er constant contact en feedback. Wij werken met duidelijke fases:

 1. We bespreken eerst jouw functionele behoeften of je hebt al een programma van eisen, dat als leidraad fungeert;
 2. Deze vertalen we in een functioneel ontwerp en planning (FO) om een compleet beeld te hebben van het project;
 3. Na jouw goedkeuring maken we hiervan een technisch ontwerp voor de eerste iteratie (TO);
 4. Aan de hand van het TO starten we met ontwikkelen;
 5. Stap 3 en 4 herhalen we;
 6. Is de oplossing, gereed dan volgt oplevering, implementatie en instructie;

Natuurlijk stellen we evaluatiemomenten vast. Omdat de software onderdeel uitmaakt van een dynamisch bedrijfsproces, zorgt Dutch Height ervoor dat deze actueel blijft en meegroeit met je organisatie. Maar ook blijft werken wanneer gekoppelde software van derden geüpgrade wordt. In een SLA maken we hierover heldere afspraken.

Kosten maatsoftware

Maatsoftware hangt echt helemaal af van jouw situatie. Het kan gaan van een klein stukje software tot en met een volledig bedrijfsproces. Ga er vanuit dat je vanaf enkele duizenden euro's al een zinvol stuk software hebt.

Maatsoftware is geen eenmalige aanschaf

Het is belangrijk dat je je realiseert dat maatsoftware geen eenmalige aanschaf is. De software is onderdeel van je processen en vormt een onmisbare schakel. Doorontwikkeling, onderhoud en support zijn nodig zodat je niet belemmerd wordt in je groei.

Maatsoftware is niet alleen code kloppen. Vaak vergeten onderdelen:

 • Overleg
 • Planningen
 • Ontwikkeling
 • Documenteren
 • Testen
 • Updates / onderhoud
 • Hosting / infrastructuur

Dutch Height heeft hiervoor haar Service Level Agreements. Hierin maken we afspraken over beschikbaarheid, onderhoud en support. Kpi's vormen hierbinnen de leidraad.

Jouw eigen maatsoftware?

Interesse in het laten ontwikkelen van software? Of nieuwsgierig welke processen binnen jou bedrijf geautomatiseerd kunnen worden?

Neem contact op! Wij maken graag een vrijblijvende afspraak om met de mogelijkheden met je door te nemen.