Er is tegenwoordig veel te doen over de integriteit van websites. Hackers en criminele organisaties proberen er alles aan te doen om jou te verleiden je gegevens achter te laten. Een populaire manier hiervoor is het namaken van een bekende en goed vertrouwde website. Ook de sites van veel webwinkels worden nagebouwd. Zo goed, dat ze bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

Je wilt dus een veilige website, waarbij je zeker weet dat er geen gegevens tussen je internetbrowser en een server kunnen worden onderschept. Daarvoor is een SSL-certificaat nodig. Dutch Height levert deze.

Hoe gaan criminelen te werk?

Criminelen bedenken de meest ingenieuze manieren om gegevens te verkrijgen. Dit soort hackers beschikt over vergaande technologische kennis en software. Ze gebruiken bijvoorbeeld domeinnamen die lijken op die van een bekende website of die van jou, maar met een "spelfout". Dit noemen we typosquatting.

Daarnaast speuren ze voortdurend naar websites die (nog) niet goed beveiligd zijn. Sites waarbij het dataverkeer kan worden onderschept, ingezien en gekopieerd.

Normale website bezoekers en dus jouw klanten, realiseren zich dit veelal niet. Maar gaat het mis, dan zullen zij ook de schuld bij jou zoeken. Dit is minimaal vervelend voor jouw naam in de markt, dus is het belangrijk dat je zoveel mogelijk maatregelen neemt.

Hoe laat een SSL-certificaat de betrouwbaarheid van jouw website zien?

Een veilige website beschikt over betrouwbaarheidskenmerken. Dit doen we met een SSL-certificaat, in het Engels Extended Validation Certificate. Zo'n EV-certificaat wordt uitgegeven via een public key infrastructure (PKI). Dit PKI-systeem regelt de uitgifte en het beheer van de certificaten. Een EV-certificaat voldoet aan specifieke eisen omtrent identiteitscontrole. Aan deze eisen moeten uitvoerig voldaan zijn voordat een certificaat wordt toegekend.

Ondersteunende software als webbrowsers herkennen deze certificaten en reageren allemaal hetzelfde. Zo laat jouw browser een groene balk zien in de adresregel als de website over de juiste SSL-certificering beschikt. De bezoeker ziet ook het zogenaamde hangslotje voor de website-naam.

Een SSL-certificaat versleutelt dataverkeer tussen browser en server zodat vertrouwelijke gegevens niet kunnen worden onderschept. Zo worden je pagina's en data verstuurd via https ipv http.

Https verbinding

Is een SSL-certificaat gratis?

Nee, een certificaat is niet gratis. Het is complexe materie en veel werk om ze continu actueel te houden. Bovendien zijn er verschillende soorten EV-certificaten met een andere graad van beveiliging en verschillende prijzen.

Welk certificaat heb ik nodig?

Dit hangt af van het soort website dat je hebt en de diensten die je wilt beveiligen. Ga voor de juiste keuze naar onze SSL-keuzepagina.